Monday, 15 April 2013

A-DHA SKIN CARE SET PINK DAN HIJAU MURAH


NO LONGER AVAILABLE

Assalamualaikum .. ^_^



*PENCERAHAN
SET PINK : UMUR 20 TAHUN KE ATAS
SET HIJAU : UMUR 40 TAHUN KE ATAS

HARGA: RM 100
POSTAGE: FREE (SEM) RM 5 (SABAH & SARAWAK)

Rahsia Kecantikan artis indonesia kini terbongkar!

anda hairan dgn dgn artis2 indonesia yg kulit muka mulusss gebusss licinnn putih pinky2 tu??hairan n kagum x dgn most indonesian women yg mempunyai kulit yg jelas lembut, bebas jerawat dan x de masalah kulit serta flawless mcm baby tu??
tingggg!!! introducing,, A-Dha Skincare from Indonesia.. no wonder la kan why wanita indonesia kulit muka dorg cantik2.. anda inginkan kulit muka yg menawan,anda ingin MELICINKAN, MENCERAHKAN, MEMBUANG BLACKHEAD, WHITEHEAD, MENGHILANGKAN PARUT2 JERAWAT, MEMULUSKAN KULIT...? kini segalanya mungkin dgn A-Dha Skincare.. 


A-dha bkn sahaja mencerahkan kulit,tp mampu juga menghilangkan jerawat, parut2 jerawat, memuluskan kulit muka dr luar, melicinkan kulit muka,membuang whitehead & blackhead dan palinggg best dgn A-Dha anda x perlu lg pakai make up sbb muka akan cerah berseri glowing n flawless smpai u guys dah xnak pakai makeup sbb kulit muka dah jelas sihat dan cantikkk!! Mmg x pyh pakai make-up pun kita akan confident bila pakai A-Dha ni tau.. Dgn pemakaian serum vitamin C (terdapat dlm set pakej lengkap) pula dpt mengurangkan kedut2 di muka mengurangkan tanda penuaan dan plg best dgn serum tu kulit muka jd tegang!best kan? 


“JADIKAN KULIT ANDA BERKILAU, PUTIH, CERAH DAN AWET MUDA DENGAN SERUM VITAMIN C & E + COLLAGEN“
Manfaat serum vitamin C antara lain;
• Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif factor luar seperti polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok dsb
• Merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit ( anti aging & anti wrinkle / kerut )
• Mencerahkan kulit, tanpa efek samping yang merugikan. Dengan vitamin C kulit lebih cerah secara alamiah
• Water holder (menyimpan air),
• Membuat kulit tidak kering, dan lembab,
• Menghilangkan flek hitam
• Perawatan dengan serum vitamin C sebelum tindakan laser, akan mempercepat dan menyempurnakan hasil pasca-laser.
• Dengan sifatnya yang merangsang pembentukan kolagen di bawah kulit, serum vitamin C sangat baik dipakai orang yang mempunyai flek sangat tebal di kulit.
Manfaat lain dari ”Serum Vitamin C” adalah :
* Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.
* Membatasi pembentukan garis – garis halus wajah
* Mencegah penuaan dini
* Mengenyalkan dan melenturkan kulit
* Menghaluskan kulit
* Mencerahkan kulit (look brightness)
* Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
* Mencegah pengaruh buruk sinar UV matahari pada kulit
* Pemakaian jangka panjang (> 6 bln) menunjukkan kulit wajah terlihat lebih muda 



A-DHA SERUM VITAMIN C DAN E plus COLLAGEN


saya nak intro lagi 1 produk hot selling ni masuk market dah.. 
Kesan? Superb cek habaq hang.. ape die?


Ini dia...
Product yg tgh Top skarang nih...


* SANGAT2LAH DISARANKAN.. SEBAB?
BEST GILER ~!! *


Merupakan produk perawatan kulit yang berguna memperlambat proses penuaan dan menyamarkan kedutan kulit wajah.


Hanya dengan menggunakan serum SERUM VITAMIN C secara rutin dua kali sehari maka kulit bersih, cerah, berkilau menjadi milik anda.


SERUM VITAMIN C dengan kandungan utama vitamin C dan E dengan pemakaian secara teratur akan mengurangkan kedutan di wajah secara langsung, mencerahkan dan mengembalikan kesihatan kulit serta melembutkan kulit wajah anda.


Serum ini mengandung Vit C stabil 10% yang dikombinasikan dengan Vit E 1% dalam basis gel yang lembut dan tidak berminyak di kulit. Diformulasikan dengan bahan aktif Enhancer Ethoxydiglicol 3% sehingga lebih mudah menembus kulit.



Fungsi Utama Vitamin C Pada Kulit:

1. Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negative faktor luar seperti (polusi, matahari, iklim, AC, asap rokok, dsb).
2. Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle).
3. Mencerahkan kulit ( brightening effect ). Tanpa efek samping yang merugikan. Dengan Vitamin-C kulit lebih cerah secara alamiah.
4. Water Holder (Menyimpan Air)
5. Membuat kulit lembab & tidak kering
6. Menghilangkan Flek Hitam
7. Perawatan dengan serum Vitamin C sblom tindakan laser, mempercepat & menyempurnakan hasil pasca-laser
8. Dengan sifatnya yang merangsang pembentukan collagen di bawah kulit, serum vitamin sangat baik dipakai oleh org yg mempunyai flek yg sangat tebal di kulit.



Bahan-Bahan : 
Ascorbit Acid (Vitamin C) 
Tocopenol Asetate (Vitamin E)
Carbonmer Aqua D.M.
Sodium Metabisulphite
Ethoxydiglicol
Disodium EDTA
Methylidbromo Glutaronitril
Phenoxyethanol Octaxynol-11
Polysorbate 20
Hyaluronat Sodium
Vitamin C
D-Phantenol
Collagen



Kegunaan Serum : 
1. Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata.
2. Membatasi pembentukan garis – garis halus wajah
3. Mencegah penuaan dini
4. Mengenyalkan dan melenturkan kulit
5. Menghaluskan kulit
6. Mencerahkan kulit (look brightness)
7. Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat
8. Mencegah pengaruh buruk sinar UV matahari pada kulit



Cara Pemakaian : 
Titiskan 2-3 titis cerum pada telapak tangan, kemudian usapkan pada kulit wajah yang berjerawat. Untuk pencegahan jerawat,serum dapat digunakan pada seluruh wajah.



Q & A : 


SOALAN : Boleh ke Vitamin C Serum ni mencerahkan kulit muka?
JAWAPAN : Dengan adanya fungsi Whitening/Lightening effect yg diperoleh dari kolagen,Sememangnya Vitamin C Serum sangat membantu.


SOALAN : Betul ke Vitamin C Serum boleh merawat masalah yg terdapat pada kulit muka?
JAWAPAN : Sedia maklum Vitamin C Serum berupaya utk merawat kulit muka yg bermasalah, kulit kusam dan tidak sekata agar wajah menjadi tampak lebih putih dan sekata.


Selain itu, Vitamin C Serum juga mempunyai bahan Anti Oksidan ataupun anti Aging yg boleh mencegah radikal bebas seperti debu, asap serta melambatkan proses penuaan pada kulit. This serum also can reduce eye bags.


Kalau nak Nampak awet muda sentiasa, dapatkan Serum Vitamin C ni dan pakaiiii selalu,penggunaannya haruslah teratur. jangan kejap pakai, kejap tak… ;)



********************



Sabun A-Dha Beauty care


Sabun a-DHA berguna sebagai peneutral wajah dari pemakaian make up sebelumnya dan sesuai juga untuk mengurangi timbulnya jerawat, mengangkat kotoran pada wajah sehingga wajah lebih bersih dan cerah, tidak membuat kulit kering dan mencegah timbulnya jerawat dan sesuai untuk semua jenis kulit.


Berbau harum untuk kegunaan semua jenis kulit. Antara fungsi nya ialah mengangkat sel kulit mati, dan menjadikan wajah lebih bersih.


Untuk tujuan budget, di sarankan sila potong sabun ini ke 6 bahagian. Dan pakaila sikit2. Jimat kan..



Manfaat Sabun:
Mengurangi flek-flek hitam
Meremajakan kulit
Memperkecil pori-pori
Membuat kulit wajah tegang
Membuang sel kulit mati
Menjadikan wajah lebih bersih


*pastikan yang ORIGINAL yaa* 
~ from Indonesia
~ tahan lbh krg 2 bln


1 ketul SABUN (15g)
1 KRIM MALAM & 1 KRIM SIANG (30g)
1 botol SERUM VIT C, E plus Collagen (20mL)





NO LONGER AVAILABLE

Cepat-cepatlah order , kalau tak menyesal nanti .. =)

5 comments:

ct fareeda said...

u know what sis... sy da beli smlm rm140 then harini trbaca blog ni n hrganya cma rm100.. arghhhhhhh!

ct fareeda said...

smlm bru je beli dgn harga rm140.. tup2 hrini trbaca blog ni n cme brharga rm100.. arrggghhhhh!

lyz alyza said...

hi sis..set pink a-dha skincare nih RM100 ker? tq :)

lyz alyza said...

hi sis..set pink a-dha skincare nih RM100 ker? tq :)

Niena Sofea said...

ya,rm100 .. :)

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea